Bruk av informasjonskapsler

Våre digitale kanaler bruker informasjonskapsler (cookies). Her finner du informasjon om hva en informasjonskapsel er, hva vi bruker de til og informasjon om samtykke til bruk av informasjonskapsler.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på brukerens enhet når brukeren besøker en digital kanal, eksempelvis en nettside. Informasjonskapsler brukes eksempelvis til å lagre innloggingsdetaljer eller huske informasjon fra en sidevisning til en annen.

Informasjonskapsler kan være nyttig både for eier og bruker av en digital kanal. Eier kan eksempelvis tilpasse tjenesten ut fra informasjon som lagres. For bruker kan eksempelvis besøk i den digitale kanalen oppleves som mer tilpasset og brukervennlig.

Du kan velge å ikke tillate bruk av informasjonskapsler, men våre digitale kanaler vil ikke fungere optimalt dersom bruk av informasjonskapsler ikke tillates. De fleste nettlesere lar deg endre innstillingene slik at nettleseren ikke muliggjør bruk av informasjonskapsler. De fleste nettlesere lar deg også slette informasjonskapsler som allerede er lagret på din enhet. Hvordan du aktiverer, deaktiverer og sletter informasjonskapsler varierer fra nettleser til nettleser, og du finner gjerne informasjon om dette på leverandørens nettsted eller under "Hjelp" i nettleseren.

Hvilke informasjonskapsler bruker vi?

triovingsikkerhetssenter.no bruker ulike kategorier av informasjonskapsler for å gi deg best mulig brukeropplevelse.

Innhold vi legger inn på nettstedet vårt fra andre kilder, for eksempel kart, sosiale medier og videoer kan lagre informasjonskapsler på enheten din. Vi kontrollerer ikke hvordan informasjonskapsler fra tredjeparter brukes. Du bør derfor gå til de respektive hjemmesidene for å undersøke deres bruk av informasjonskapsler for ytterligere informasjon.

Under følger en oversikt over de verktøyene vi bruker på triovingsikkerhetssenter.no:

Umbraco: Webpublisering

Nettstedet triovingsikkerhetssenter.no kjøres på publiseringssystemet Umbraco. Umbraco bruker en sesjonsavhengig informasjonskapsel for nettstedets funksjonalitet.

Ingen personlige opplysninger blir lagret og informasjonskapselen utløper når nettleseren lukkes.

Azure: Operativsystem for nettverket

Windows Azure er et Windows-basert miljø for applikasjoner og lagring, altså et operativsystem for nettverk. Personvernerklæringen for Microsoft beskriver personvernpolicyen og -praksisen som styrer bruken av Azure.

Microsoft innhenter data fra deg via kommunikasjonen deres med deg og gjennom produktene deres. Noen av disse dataene gis til Microsoft direkte, og andre opplysninger samles inn via data om interaksjonene dine. Hva slags data som samles inn, avhenger av konteksten for samhandlingene dine med Microsoft, valgene du gjør, inkludert personverninnstillingene dine, samt produktene og funksjonene du bruker.

Google Tag Manager: Scripthåndtering

Nettstedet triovingsikkerhetssenter.no bruker Google Tag Manager, som benytter informasjonskapsler til styring og implementering av script. Google Tag Manager er en tjeneste som gir oss en mer detaljert styring av når ulike script skal lastes og på hvilke sider på nettstedet. Verktøyet bidrar også til å holde lastesiden til nettstedet nede.

Google Tag Manager innhenter ingen informasjon selv.

Google Analytics: Webstatistikk

Nettstedet triovingsikkerhetssenter.no bruker Google Analytics til å spore brukere over flere sidevisninger i forbindelse med webanalyse. Rapporter i Google Analytics gir oss informasjon om blant annet hvilke sider som er mest besøkt, hvor trafikken kommer fra, på hvilke tidspunkt og perioder vi har mest visninger.

triovingsikkerhetssenter.no bruker anonymizeIP, en funksjon som gjør at en enkeltbruker ikke kan identifiseres.

Google Ads: Konverteringssporing og remarketing

Nettstedet triovingsikkerhetssenter.no bruker Google Ads i forbindelse med konverteringssporing og markedsføring. Med Google Ads, kan vi ved bruk av informasjonskapsler, vise relevant og målrettede annonser basert på innhold du har sett i våre digitale kanaler. Vi bruker også verktøyet til å måle effekten av disse annonsene, slik at vi kan tilby en best mulig brukeropplevelse for deg.

Informasjonskapslene registrerer ingen personlige opplysninger på nettstedet og dataene er anonymisert.

DoubleClick: Måling av annonsekampanjer

Nettstedet triovingsikkerhetssenter.no bruker DoubleClicks informasjonskapsler til å måle effektiviteten på våre annonsekampanjer, for å begrense antall ganger du ser en annonse, for å huske at du har besøkt en nettside, og for å kunne gi deg annonser som er mer relevante for dine interesser.

DoubleClick er eid av Google og brukes til annonsering på Googles annonsenettverk.

Doubleclick.net registrerer ingen personlige opplysninger på nettstedet og data er anonymisert.

Sosiale medier

Nettstedet triovingsikkerhetssenter.no bruker markedsførings- og annonseringskapsler og andre sosiale delingsfunksjoner for å forbedre opplevelsen din. Informasjonskapslene tillater oss å forbedre brukervennligheten og gjør at vi kan skreddersy innholdet slik det er mer målrettet og relevant for deg. Gjennom lik- og- del knapper i våre nett-tjenester kan du også like og dele vårt innhold i sosiale medier.

Denne funksjonaliteten kommer noen ganger med skript eller andre elementer som kan lese, og noen ganger plassere, informasjonskapsler fra disse sosiale nettverkene på din enhet. Disse informasjonskapslene kan tillate personliggjort reklame for å gjøre reklamen mer relevant for dine interesser. Videre, dersom du er logget inn på en sosial medie-konto, kan de listede tredjeparts sosiale mediene benytte informasjonskapsler som de bruker for å tilby deg tjenester basert på din konto hos dem.

Les mer om de ulike sosiale mediene under:

Facebook:

Vi samler informasjon på nettsiden som vi bruker til remarketing gjennom Facebook. Dette for å gi brukerne mer relevante annonser basert på hva slags innhold man har vist interesse for tidligere. Disse annonsene vises på Facebook.

Informasjonskapslene registrerer ingen personlige opplysninger på nettstedet og dataene er anonymisert.

Du kan lese mer om Facebooks bruk av informasjonskapsler i deres personvernerklæring.

LinkedIn:

Nettstedet triovingsikkerhetssenter.no kan benytte egne målrettede annonser mot tidligere besøkende av triovingsikkerhetssenter.no på LinkedIn, med formål om å gjøre annonser mer relevante basert på tidligere interesser.

Informasjonskapslene registrerer ingen personlige opplysninger på nettstedet og dataene er anonymisert.

Du kan lese mer om LinkedIns bruk av informasjonskapsler i deres personvernerklæring.

Twitter:

Twitter-funksjonalitet kan lese eller plassere informasjonskapsler fra Twitter gjennom innlogging (lar brukeren logge inn på sin Twitter-konto og interagere med våre nettsteder via denne kontoen) og deling på Twitter.

Du kan lese mer om Twitters bruk av informasjonskapsler i deres personvernerklæring.

YouTube:

triovingsikkerhetssenter.no bruker videoavspillingstjenesten YouTube for å lagre og vise videoinnhold. YouTube setter informasjonskapsler for å lagre informasjon om båndbredde og innstillinger du gjør i spilleren. Disse informasjonskapslene leveres av domenet youtube.com.

Informasjonskapslene blir bare installert når du trykker på 'play'.

Du kan lese mer om YouTubes bruk av informasjonskapsler i deres personvernerklæring.

HubSpot: webanalyse og profilering

triovingsikkerhetssenter.no bruker programvaren HubSpot som ved hjelp av informasjonskapsler sporer besøkende og kontakter over flere sidevisninger. Programvaren brukes overordnet i forbindelse med webanalyse, markedsføring og salg.

Du kan lese mer om HubSpots bruk av informasjonskapsler i deres oversikt her.

TwentyThree: videoanalyse og profilering

triovingsikkerhetssenter.no bruker TwentyThree for å spore brukere over flere videovisninger i forbindelse med videoanalyse, markedsføring og salg. Vi får da informasjon om hvilke videoer som er mest vist, hvor mye av videoen de har sett, har de engasjert seg med videoene og lignende.

TwentyThree er et cloudbasert video CMS som muliggjør at organisasjoner kan bygge og drive sin egen profesjonelle videonettside.

Du kan lese mer om TwentyThrees bruk av informasjonskapsler i deres Cookie Policy.

Hva om jeg vil unngå informasjonskapsler?

Hvis du vil unngå informasjonskapsler, kan du angi at nettleseren din skal blokkere dette automatisk, eller varsle deg når et nettsted ber om tillatelse til å lagre en informasjonskapsel. Tidligere lagrede informasjonskapsler kan også slettes via nettleseren. Du kan få mer informasjon på hjelpesidene i nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte områder og funksjoner på dette nettstedet er avhengig av informasjonskapsler, og derfor er det ikke sikkert de fungerer hvis du sletter eller blokkere informasjonskapsler.

Vil du vite mer?

Hvis du allerede har besøkt nettstedet vårt og tidligere har godkjent bruken av informasjonskapsler, kan du tilbakekalle samtykket til informasjonskapsler og fjerne dem fra enheten din via innstillingene i nettleseren din. Nettleser-spesifikk informasjon om hvordan dette oppnås kan du finne på nettleserens støttesider eller på www.allaboutinformasjonskapsler.org, som gir en omfattende veiledning for hver nettleser og informasjon om informasjonskapsler. Du kan også kontakte oss med eventuelle spørsmål via vårt kontaktskjema.